Tydzień Małżeństwa

To będzie uczta smakowa dla Waszych zmysłów 

Zaczniemy od koktajlu Miłosne Uniesienie, potem będą Nieśmiałe Pocałunki i Czerwone Łoże. To tylko trzy z ośmiu dań jakich spróbujemy podczas wystawnego lunchu.

Zaprezentujemy jeden z najdroższych i najsilniejszych afrodyzjaków w różnych formach: ślimaka Helixa Aspersa. Będziecie mogli smakować, gotować, komponować i się zachwycać pod okiem profesjonalnych szefów kuchni. Spróbujecie też baby z ikrą, czyli knyszy z ze smażoną ikrą, wybuchowych granatów, czyli sałatki z granatami, mleczu rybnego co stawia nie tylko ,,ździwienie" i serowo - ziołowych afrodyzjaków w sałatach bliskiego wschodu...

Będziemy degustowali wina:

Zaczynami białym musującym Conde de Caralt Blanc de Blancs Cava Brut  jako aperitif. Drugie to będzie białe BIO Quinta do Cardo Síria Reserva - Vino Bianco. Trzecie czerwone BIO Quinta do Cardo Síria Reserva - Vino Tinto

Termin: 12.02.2017, godz. 11.00

Miejsce: zmiana lokalizacji: Restauracja Zafishowani, ul. Tokarska 6, Gdańsk (wejscie od Długiego Pobrzeża)

PROWADZĄCY:

 Michał Turek: Kontestator rzeczywistości, badacz jej smaków, zapachów i odcieni. Na co dzień dziennikarz Radia Plus, twórca i prowadzący program kulinarny Turek Pomoże od kuchni: https://www.facebook.com/TurekPomozeOdKuchni/.

Prowadzi FUNDACJĘ Plaster, która zajmuje się promowaniem dobrego jedzenia. Jego pasja: człowiek, w każdym ze swoich wymiarów. Tropił go w dzikich Karpatach, szukał na dnie słowackich jaskiń i w katakumbach pod Długim Targiem w Gdańsku. Pasjonat Teorii Chaosu, własnoręcznie wyrabianych wędlin i dobrego napitku sprzed wieków. Wychowawca, instruktor ZHP.

Leszek Murawski: Kucharz i miłośnik sztuki kulinarnej z ponad ćwierć wiekowym doświadczeniem na kuchniach w Polsce i zagranicą ,pasjonat tradycji i smacznego odkrywania zagubionych receptur kuchni regionalnych.Swoje warsztaty szlifował przez prawie 10lat w hotelach i restauracjach w Niemczech.Krytyk i blogger kulinarny i swoje felietony podpisuje jako,,Gastropiciel".Nauczyciel dobrych zwyczajów,likwidator złych nawyków retauratorów i obsługi barmańsko kelnerskiej oraz personelu kuchennego.Uczestnik licznych spotkań i zlotów kulinarnych na terenie całego kraju,koordynator licznych projektow kulinarnych.Przyczynił się do powstania i odnawienia wielu restauracji na pomorzu.Założyciel i Prezes Stowarzyszenia Towarzystwo Pomocy Kucharzom Gastropiciel&Friends.Szef kuchni cateringowej w gdańsku.Jego pasją jest mieszanie i łączenie tradycyjnej kuchni z europejską (zwłaszcza z włoską) i dalekowschodnią.Zwolennik charytatywnych projektów kulinarnych wspierających potrzebującym dzieciom i seniorom.

Koszt: 

Koszt składników: 50 pln/ osoba/100pln para 

Płatne na konto Fundacji Plaster: Nr Konta: IDEA BANK nr 52195000012006038688760003 Tytuł przelewu: warsztaty.

Lub w dniu warsztatów.

UWAGA! Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wpłacenie zaliczki w kwocie 50pln za parę.

Limit miejsc 15 par

ZAPISY: poprzez formularz Tygodnia Małżeństwa

Weź udział